Dåligt väder är inte roligt på semestern, men lyckligtvis kan det skrämma bort större folkmassor. Därför satt jag på en buss redan 08:35 denna regniga morgon för att utforska naturen i Capilano Suspension Bridge Park i norra Vancouver.

En regnig måndagsmorgon drar inte de stora folkmassorna till platser som Capilano Suspension Bridge Park. Bussen är nästan tom trots flera stopp i Downtown Vancouver och väl på plats i Capilano ser man att parken vanligtvis är riggad för långa köer likt en nöjespark under industrisemestern.

I buss på Lions Gate Bridge
På väg över Lions Gate Bridge till norra Vancouver. Skytteltrafiken till Capilano är gratis och tar drygt 30 minuter från centrum.

Parkens höjdpunkt är utan tvekan den 140 meter långa hängbron som sträcker sig över Capilano River hela 70 meter upp i luften. Trots att vi bara är en handfull personer på bron samtidigt svänger den friskt vid varje steg. Inget för den med dåliga nerver.

Capilano Suspension Bridge Park grundades redan 1889 och lockar numera över 800 000 besökare per år till norra Vancouver.

Selfie på hängbron
Det är populärt att ta bilder och speciellt selfies på hängbron, men enligt en park ranger tappas i snitt en mobiltelefon i månaden just därför.
Promenadbroar högt upp i träd
En promenad bland parkens trädtoppar på andra sidan hängbron. Visst tänker man lite på tredje akten av Return of the Jedi?
Hängbron i Capilano
På väg tillbaka över hängbron till ingången. Till vänster syns även parkens cliffwalk.
Böjd promenadbro i Capilano
Mer av Capilano River kan ses från parkens cliffwalk som sträcker sig längs med ravinens ena sluttning.
utsikt över Capilano River Canyon.
Nästan 25 % av världens tempererade regnskog finns i kanadensiska British Columbia.

För mycket dimma för Grouse Mountain

Om man väljer att besöka Capilano och blir sugen på ännu mer adrenalin kan man hoppa på en av stadens lokala bussar och fortsätta tio minuter till för att nå foten av klassiska Grouse Mountain. Härifrån är det bara en linbanetur för att få en enorm utsikt över hela centrala Vancouver och kanske även se några av bergets grizzlybjörnar.

Att göra denna andra utflykt är min tanke trots vädret, men Capilanos personal avråder mig starkt på grund av den täta dimman. De visar video från Grouse Mountains webbkameror och rekommenderar mig åka en dag med bättre väder.

Lite surt, men ännu är vistelsen i Vancouver inte över och utflykten till Capilano Suspension Bridge Park var klart värt den korta bussfärden.

Jag bredvid två träd i Capilano.
Tummen upp till Capilano trots regnvädret och den missade möjligheten se utsikten från Grouse Mountain.

När det regnar får man istället passa på att hålla sig inomhus och mysa, men mer om det i nästa inlägg.

/Alex