Min vistelse i Boston fick en seg start med ett kallt rum med högljudd ventilation och en snarkande rumskamrat. Trots detta var humöret på topp denna historierika och förberedelsefyllda dag i Massachusetts.

Trots en bedrövlig första natt i Boston är jag efter en dusch och frukost på Starbucks pigg och glad igen.

Min snarkande rumänska läkare till rumskamrat som också är här för en konferens är dessutom så trevlig att det är svårt att vara grinig. Det är ju ändå en del av charmen av att bo på hostel.

Hostelets lobby
En liten surfpaus i hostelets lobby innan jag gav mig iväg för dagen.

Första stopp för dagen är parken Boston Common vars informationscenter är startpunkten för de populära guidade historieturerna längs med The Freedom Trail. Detta spår tar intresserade förbi platser som stått spelrum för viktiga händelser i Bostons och USA:s historia.

Ekorre letar mat på marken
En av många hungriga och orädda ekorrar i parken Boston Common.

Historia längs med Freedom Trail

Boston är en av de äldsta och mest historierika städerna i USA. Staden grundades av brittiska kolonister ledda av guvernören John Winthrop 7 september 1630 och blev snabbt ett centrum för politik, religion, finans, handel och utbildning.

Sedan dess har staden stått bas för många historiska händelser som exempelvis rörelsen ”No Taxation Without Representation”, Boston Tea Party och den efterföljande amerikanska revolutionen då de tretton brittiska kolonierna i nordöstra USA frigjorde sig från Storbritannien och förklarade sig självständiga 4 juli 1776.

Mycket historia om de händelser som ägt rum i Boston de senaste 400 åren får jag och de andra intresserade turisterna höra om när vi tar en guidad historietur längs med The Freedom Trail.

Jag tillsammans med historieguide i park
Vår guide Kara och jag strax innan historieturen började.

Vi startar i parken Boston Common mitt centrum och beger oss sedan förbi platser som Old City Hall, Old State House och gravplatsen Granary Burying Ground. Vår skarpa och roliga guide Kara berättar utförligt vad som hänt här och vad för effekter händelserna resulterade i.

Historiegruppen på gravgården Granary Burying Ground.
Vid gravplatsen Granary Burying Ground. Kara informerar.
Graven för Samuel Adams.
Graven för Samuel Adams, en av landets så kallade Founding Fathers.
Byggnaden Old City Hall
Old City Hall användes av Bostons stadsråd från 1865 till 1969.
Byggnaden Old State House.
Old State House byggdes 1773 och är en av USA:s äldsta byggnader. På dess östra terass läste Thomas Crafts upp landets självständighetsförklaring 18 juli 1776 inför en jublande publik.
The Freedom Trail är svårt att missa tack vare de röda gatustenarna som utmärker spåret längs med stadens gator.

Efter promenaden ger jag och de andra besökarna Kara lite dricks och vi diskuterar alla möjliga turisttips i staden innan jag beger mig iväg på konferensrelaterade förberedelser.

Registrering inför An Event Apart

Min semestern är tekniskt sett slut då jag under de tre kommande dagarna kommer besöka och rapportera från designkonferensen An Event Apart.

Konferensen som hör ihop med bloggen A List Apart och bokserien A Book Apart har jag velat besöka i många år då de vid varje tillfälle bokar toppnamn som gjort mitt arbete som designer mycket lättare genom åren.

I år var timingen perfekt och lyckligtvis höll min arbetsgivare inUse med om att det var en bra idé för mig att kompetensutbilda mig och senare dela med mig av insikterna för mina kollegor hemma i Stockholm.

Fiskebåtar i Bostons hamn
Nere vid stadens hamn på väg till morgondagens konferenslokal.

Jag beger mig till Renaissance Boston Waterfront Hotel för att anmäla mig och hämta min konferensbricka. ”Hey, Alexander!”, hör jag någon säga vid receptionen. Det är en av föreläsarna och webbgiganten Eric Meyer! Vi träffades på min arbetsgivares konferens From Business To Buttons för två år sedan och han känner tydligen igen mig.

Två av de andra föreläsarna Jen Simmons och Jeffrey Zeldman är i närheten. Jag hälsar på allihopa medan Eric Meyer pratar lite om From Business To Buttons.

Tillsammans tar vi en bild innan jag tackar och beger mig tillbaka till mitt boende leende som ett fån.

Jeffrey Zeldman, Jen Simmons, jag och Eric Meyer
Webbgiganterna Jeffrey Zeldman, Jen Simmons, Eric Meyer och jag.

Game of Thrones på storbildsskärm

Senare på kvällen är jag stressad. Fjärde avsnittet av sista sängen av Game of Thrones ska snart sändas och jag har ingenstans att se det. HBO Nordic fungerar inte utan VPN här och något lågupplöst fulrip vill man ju inte ladda ned.

Till skillnad från Vancouver lyckas jag inte googla mig till någon bar som visar serien. Efter ett tag känner jag dock lukten av popcorn och ser att hostelets gäster sitter och tittar på föregående avsnitt i filmrummet.

Game of Thrones på stor skärm med popcornspåse i förgrunden
Game of Thrones och nypoppade popcorn denna söndagskväll på mitt hostel.

Jag frågar personalen och mycket riktigt kommer kvällens nya avsnitt visas precis efteråt. En perfekt avslutning på kvällen!

/Alex